Baanverlichting

Een stukje techniek:
De masten zijn 15 meter hoog en elk voorzien van een schijnwerper met daarin 1 hogedruk kwiklamp (HPl T geheten) van 2.000 Watt die brandt op 380 volt.

Deze lampen hebben de eigenschap dat als ze zijn gedoofd er circa een kwartier afkoeltijd nodig is voordat ze weer kunnen ontsteken.

Dit is een van de redenen om de baanverlichting zo min mogelijk in en uit te schakelen.

Bediening:
De bedieningskast hangt in het clubhuis achter de bar, nabij de deur van de voorraadkast.
Inschakelen door drukken op de I knop.
Uitschakelen door drukken op de O knop.

Als er niet met de hand wordt uitgeschakeld, zorgt een schakelklok om circa 23.00 uur voor automatische uitschakeling. Hiermee kan worden bereikt dat het clubhuis kan worden afgesloten en het licht kan blijven branden tot het vanzelf uitgaat.

De lampen doven 2 aan 2, aan de zijde van het clubhuis blijven de lampen ca. 10 minuten langer branden om de spelers gelegenheid te geven hun ballen te zoeken en de banen te verlaten.

Wie schakelt?:
Als de bardienst aanwezig is, schakelt deze de verlichting in, zodra dit nodig is. Uitschakelen met de hand is alleen nodig als zo goed als zeker die avond niet meer getennist zal worden, (bijv. door weersomstandigheden e.d.) en de bardienst als laatste het park verlaat. Gaat de bardienst naar huis en zijn er nog spelers aanwezig op de baan of is het gezien het weer of het tijdstip nog te verwachten dat er nog spelers kunnen komen, dan moet de verlichting NIET worden uitgeschakeld.

Als er geen bardienst is en men wil met licht spelen, dan kan men via een sleutel de baanverlichting aan- en uitschakelen. Aan de buitenzijde van het clubhuis zit (naast het afhangbord) een schakelaar voor de tennisbanen 1 en 2 en een schakelaar voor de tennisbanen 3 en 4. Deze schakelaars kunnen met een sleutel worden bediend. Deze sleutels zijn tegen een borg van € 2,50 te verkrijgen.