Nederland in lockdown: tennis mag nog met 2 personen buiten

15 december 2020


Met de feestdagen in het vooruitzicht, zijn er helaas toch weer nieuwe, strenge maatregelen door het kabinet afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. In het reserveringssysteem is ook alleen een enkl in te boeken.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten. Voor onze club betekent dat de tennistrainingen wel zoveel mogelijk doorgaan. De training wordt dan verdeeld over 2 banen, zodat er per baan 2 spelers zijn.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Voor onze club geldt verder dat het door ons geliefde oudejaarstoernooi en de nieuwsjaarsreceptie dit jaar ook niet door kunnen gaan.

We vinden dit als bestuur zelf ook heel jammer, maar het is even niet anders.

We geloven erin dat 2021 positiviteit met zich meebrengt en dat we komend jaar ook weer als vanouds met elkaar een balletje kunnen slaan.

Inmiddels zijn de inschrijfdata voor de voorjaarscompetitie ook alweer voorbij gekomen. Meld je daar vooral voor aan. Hoe de situatie dan is, kunnen we nu niet voorspellen, maar de kans is groot dat die beter is dan nu.

Voor nu willen we iedereen hele fijne feestdagen toewensen en een gezond 2021.

Het bestuur

Nieuwscategorieën