Wintercompetitie Reglement

De interne wintercompetitie is in seizoen 2021/2022 voor het laatst georganiseerd door René aan den Toorn en Mari Korsten. Zin om een vorm van interne wintercompetitie te organiseren bij TV de Winkels? Stuur een e-mail naar [email protected] 

 

Vooraf enkele mededelingen en regels waaraan iedereen zich dient te houden.

 • Wij willen jullie vragen om zoveel mogelijk de door ons geplande tijden te handhaven.Noteer de partijen in je agenda en zet ze op de kalender !!

 • Het komt nog te vaak voor dat er banen onbespeeld blijven. Dat is jammer en minder gezellig.

 • Kan een partij niet gespeeld worden door weersomstandigheden dan bepaal je in overleg met je tegenstander een nieuwe datum.

 • Kun je een bepaalde dag niet spelen door andere omstandigheden zorg dan voor een gelijkwaardige vervanger (zie reservelijst). Als er niemand van de reservelijst beschikbaar is kun je ook andere leden benaderen natuurlijk. Je mag geen speler uit je eigen poule als vervanger vragen. Wel uit een lagere poule. Hier zal strikt de hand aan worden gehouden. Dit mag ook niet in het finaleweekend.

  Mocht je echt niemand kunnen vinden, prik dan een nieuwe datum. Laat het de tegenstander wel even weten dat de betreffende partij niet doorgaat. En streep de partij door op het schema in het clubhuis. Iemand anders kan dan eventueel gebruik maken van die tijd.

 • Als één van de vier spelers onaangekondigd niet komt opdagen gaat de partij verloren met 6-3 6-3

 • Er staan inhaaltijden in het zondagschema vermeld. Als je hiervan gebruik wilt maken, dan kun je een inhaalpartij invullen op het speelschema in het clubhuis.

  De inhaaltijden van zondag mogen ook gebruikt worden door de dubbels van de donderdagavond. Geeft op het schema wel duidelijk aan als het om zo’n partij gaat (bijv. HD A 4-5 of DD C 3-6)

 • Als je inhaalt buiten de vastgestelde inhaaltijden dan moet je afhangen. Het beste is om van de inhaaltijden gebruik te maken, omdat je dan de volle speeltijd kunt benutten en bovendien is het altijd gezellig druk op de wintercompetitiedagen. En af en toe twee keer spelen op dezelfde dag moet toch geen probleem zijn.

 • Als je een partij niet kunt spelen, dan verzoeken wij jullie deze partij door te strepen op het schema in het clubhuis. Wellicht kan iemand anders dan gebruik maken van deze tijd.

 • Laten we er met zijn alen voor zorgen dat het speelschema overzichtelijk blijft!

   

  De uitslagen moeten worden ingevuld op de uitslagenlijsten op het prikbord. Dus niet op het speelschema.
  Kijk goed of je de uitslag bij de juiste poule invult !

  Zorg dat je alle partijen hebt gespeeld aan het eind, zodat we een zo eerlijk mogelijk beeld krijgen van de eindstand in de poule. In het finaleweekend zullen alle nrs 1 t/m 4 van elke poule spelen om de prijzen.

Puntentelling

De speeltijd is 75 minuten (inclusief inspelen).

Er wordt om gewonnen sets gespeeld.

 

Telling is als volgt:
 
winst volledige set
(ook bij een tie-break)
3 wedstrijdpunten (bijv. 6-4)
 
  winst afgebroken set
(2 games verschil of meer)
2 wedstrijdpunten (bijv. 3-0, 4-2)
 
  winst afgebroken set
(1 game verschil)
1 wedstrijdpunt (bijv. 4-3)
 
  gelijke setstand beide 1/2 pnt


Bij de setstand 6-6 word gewoon een tiebreak gespeeld.
Aan een derde set wordt alleen begonnen als beide partijen een set hebben gewonnen (als een koppel twee sets heeft gewonnen is het dus afgelopen).
Je kunt dus maximaal 6 punten in 1 wedstrijd halen.
Spreek van te voren af welk uurwerk je hanteert.

Als er aan het eind van de wintercompetitie geen uitslag is ingevuld bij een partij, dan wordt er voor beide koppels 0 punten geteld. Ongeacht de reden.